شیرین پلو یکی از انواع غذاهای پلویی ایرانی است که به عنوان یک غذای پر طرفدار و مجلسی در میان ایرانیان شناخته میشود. شیرین پلو به صورت متداول با گوشت مرغ طبخ میشود البته در برخی شهرها این غذا را با گوشت قرمز هم طبخ میکنند.
مواد لازم شیرین پلو
- پیاز ۱ عدد
- کره ۷۵ گرم
- برنج ۳ پیمانه
- سینه مرغ ۲ عدد
- خلال بادام ۶۰ گرم
- خلال پسته ۵۰ گرم
- روغن مایع به اندازه کافی
- شکر ۱ قاشق سوپ خوری
- زعفران ۳ قاشق سوپ خوری
- نمک و زردچوبه به اندازه کافی
- پوست پرتقال خلال شده ۵۰ گرم
- هل کوبیده شده ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه شیرین پلو
برای تهیه شیرین پلو با مرغ ابتدا در قابلمهای آب سرد میریزیم و روی حرارت زیاد میگذاریم تا به جوش بیاید. سپس یک عدد پیاز کوچک را پوست میگیریم و به چهار قسمت برش میدهیم و داخل آب جوش قرار میدهیم و کمیزردچوبه به آب اضافه میکنیم
و تکههای مرغ را داخل آبجوش قرار میدهیم و درب قابلمه را میگذاریم و حرارت را ملایم میکنیم تا ۴۵ دقیقه الی ۱ ساعت بعد که تکههای مرغ کاملا پخته شوند. سپس تکههای مرغ پخته شده را از قابلمه بیرون میآوریم و در آبکشی قرار میدهیم
و اجازه میدهیم تا خنک شوند.بعد در تابهای کمیروغن میریزیم و روی
حرارت کم قرار میدهیم و مرغها را داخل تابه میچینیم و تفت میدهیم تا
طلایی رنگ شوند.سپس تکههای مرغ را از داخل تابه بیرون میآوریم در آبکش یا
روی حوله کاغذی قرار میدهیم
تا روغن اضافه آن خارج شود.آن وقت تکههای مرغ را روی تخته آشپزخانه می گذاریم و آنها را خرد میکنیم. نصفی از شکر،هل و زعفران را در کاسهای می ریزیم و با هم کاملا مخلوط میکنیم و کنار میگذاریم.پس از آن قابلمهای را پر از آب میکنیم
و کمینمک داخل آب میریزیم و درب قابلمه را میگذاریم و حرارت را زیاد میکنیم تا آب بجوش بیاید.برنج را تمیز میکنیم و آب روی آن میریزیم و چند مرتبه آب آن را تعویض میکنیم تا برنج کاملا تمیز و شسته شود.آب که بجوش آمد، آب برنج را خالی میکنیم
و برنج را داخل آبجوش میریزیم و با ملاقه یکبار هم میزنیم و برنج را
بحال خود به مدت ۵ دقیقه با حرارت زیاد رها میکنیم و بعد از گذشت ۵ دقیقه
مجددا برنج را هم میزنیم و یک دانه از برنج را زیر دندان تست میکنیم اگر
اطراف برنج نرم شده
ولی مغز آن کمیسفت است زمان آبکش کردن برنج است.پس برنج را در آبکش می ریزیم و کف قابلمه را با آب سرد کمیپر میکنیم و روی برنج میریزیم و ۲ الی ۳ مرتبه آبکش را تکان میدهیم تا برنجهایی که در زیر هستند جابجا شوند و آب اضافه برنج خارج شود و له نشود.
حرارت را کم میکنیم و قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم تا آب داخل آن خشک شود و روغن کف قابلمه میریزیم و اگر تمایل داشتید ته دیگ نان یا سیب زمینی روی روغن میچینیم و با کفگیر یک لایه از برنج را میریزیم و لایه بعدی مرغ و مخلوط هل را روی آن میریزیم
و مجددا پلو و روی آن مرغ و مخلوط هل میریزیم.این کار را ادامه میدهیم تا در آخر برنج سفید میریزیم و خلال بادام را در بشقابی یا پیالهای در گوشهای از برنج یا روی برنج قرار میدهیم تا با بخار برنج کمینرم شود.
درب قابلمه را میگذاریم و حرارت را زیاد میکنیم تا برنج بخار کند و ۷۰
گرم کره را با ۳ قاشق سوپخوری روغن مایع در شیر داغ کن میریزیم و روی
حرارت قرار میدهیم تا داغ شود. بعد از بخار کردن برنج روغن و کره داغ شده
را روی برنج میریزیم
و باقی زعفران را نیز در گوشهای از برنج میریزیم و درب قابلمه را می گذاریم و سریعا حرارت را ملایم میکنیم تا به مرور زمان برنج پخته شود. تا پخت برنج خلال پسته را با آب سرد میشوییم و در آبکش میریزیم و تابهای را روی حرارت میگذاریم
و باقیمانده کره و روغن مایع را داخل آن میریزیم و پسته را نیز اضافه میکنیم و به مدت ۲ دقیقه با هم تفت میدهیم تا کاملا یکدست شوند. پس از پخت شیرین پلو ظرف خلال بادام را از داخل قابلمه بیرون میآوریم
و برنج را مخلوط میکنیم و نصفی از آن را در ظرفی میریزیم و تکه مرغها را روی آن قرار میدهیم و و خلال پوست پرتقال را با هم خوب مخلوط میکنیم و در دیس میکشیم و با خلال بادام و پسته آن را تزِیین میکنیم. نوش جان!